Thursday, December 31, 2009

Good Bye 2009 & Welcome 2010

31/12/2009.. hr ni merupakan hr terakhir di thn 2009.. thn yg membawa seribu kenangan yg x mungkin aku lupakan..

Terlalu byk kenangan indah & pahit yg berlaku.. antara kenangan 2009 yg plg meninggalkan kesan kat aku adalah

Jan : Sem terakhir for my degree, celebrate birthday cik adiey


Mei
: Final exam for my degree


Jun : Result exam for my degree, Interview for manager KFC & work as manager KFC, Interview keje govt

July : Berjaya dlm interview keje govt

August : Start keje govt di Ministry of Finance, celebrate my birthday



October : Dapat first gaji, covo degree, celebrate our 8th anniversary



Nov : New handphone from cik adiey, first time buat blog

Banyak sebenarnya kenangan lain.. tp ni antara kenangan terindah yg mmg sukar utk aku lupakan..

Tahun 2010 adalah thn yg aku nantikan sejak dulu lg.. almaklumlah, bercinta sejak sek men & mmg dh set kat kepala ni akn kahwin pd thn 2010.. so, sejak dulu lg mmg sentiasa excited menanti thn 2010..

Aku berharap thn 2010 akn membawa kebahagian & kegembiraan dlm hidup aku & insan2 yg aku syg (termasuklh semua yg baca blog aku ni).. aku berdoa semoga Allah memberkati setiap apa yg aku lakukan..

Kepada semua yg sudi read blog ni, selamat thn baru 2010.. semoga kehidupan kita di thn 2010 lbh baik dr thn 2009.. amin..

Wednesday, December 30, 2009

Rezeki Akhir Tahun & Tahun Baru

Baru sekejap td dpt good news from Bhgian Pengurusan Harta (BPH).. penantian selama 4 bulan akhirnya berakhir.. syukur alhamdulillah.. ini adalah rezeki akhir tahun & juga rezeki utk tahun baru 2010..

For info, aku baru je ditawarkan rumah kuarters kat Presint 15 Putrajaya.. dh lama gak apply since baru masuk keje hr tu.. akhirnya permohonan aku berjaya.. alhamdulillah..

Even dpt apartment tingkat 8, aku terima dgn hati terbuka.. xdelah nak demand2 sgt.. bukan umh sendiri pun.. kalau umah sendiri nak cari rumah teres.. insyaAllah akn berusaha utk memiliki rumah sendiri suatu hr nnti..

Presint 15 ni dh dekat jugak dgn Bangi.. blh la lps ni biasakan diri dgn area Bangi lak.. hehe.. td time call cik adiey, bukan main suka lg dia.. sekurang2nya kitaorg leh hias & masukkan brg kat umh tu be4 we all kahwin July nnti..

InsyaAllah next week aku akan settlekan hal rumah ni.. tp xdelah beria nak masukkan barang semua sbb aku nk fikirkan E-Day dulu.. after E-Day baru fikir ttg rumah tu.. hope everything berjalan seperti yg dirancangkan.. amin..

Miss Chubby Berangan Jadi Kurus

Misi menurunkan berat badan masih diteruskan.. even baru turun ckit kg aku ni, tp aku akn tetap berusaha.. xnak mengalah!! tgk muka aku yg sungguh chubby ni.. malu!!


Sekarang ni aku suka minum
-
-
-
-
-


BLISS low fat yogurt drink from Nestle.. 2 botol 1 hr.. yogurt drink ni utk membantu mengekalkan persekitaraan usus yg baik.. minum yogurt drink ni mmg best since ada mcm2 flavour.. yg plg aku suka tropical & mixed fruits flavour.. beshhhhhhh!!

Sekarang ni gak aku rajin makan
-
-
-
-
-


Jacob's Sunlife Breakfast Biscuits from Kraft.. 1 hr 6kpg.. biscuits ni mmg sedappppp.. plus, kurang rasa lapar tau! mmg x rasa tergoda bila tgk nasi sbb dh rasa kenyang.. biscuits ni blh bg tenaga kat bdn kita.. so blh la cergas sepanjang hari..

Aku skrg dh kurangkan mknan yg berlemak & bergoreng.. mkn mlm pun dh x ambik.. just bykkan mkn buah2an, minum air masak & susu rendah lemak..

Even xnmpk perubahan pd bntk bdn, tp skrg aku rasa semakin sihat tau! badan pun rasa ringan ckit..

Bukannya aku nak kurus sgt.. just nak turunkan berat badan ni je.. utk kesihatan aku gak.. senaman pun dh start rajin nak buat.. kalau x, mmg pemalas sgt aku ni.. huhu..

Smile!!

Smlm kan aku de bgtau yg aku xde mood sgt kan? dan smlm gak aku brjanji xmau bad mood lg.. so mood aku utk hari ni adalah

-
-
-
-
-
-

Bangun je pg td mulakan hr dengan penuh senyuman.. call cik adiey sambil luahkan kata2 romantis.. huhu.. morning call yg makin membuatkan aku smkn bhgia & bersemangat..

Sampai office, officemate Balqish belanja bfast, nasi lemak.. even dh 2 mggu x sentuh nasi, tp memandangkan org dh blnja, so utk x kecilkan hati dia, aku mkn la.. kata org "rezeki jgn ditolak,musuh jgn dicari"..

Semalam be4 balik kerja, sempat gak aku list down semua azam utk thn 2010.. insyaAllah aku akan berusaha utk capai semua azam tu.. azam thn ni Alhamdulillah hampir sempurna.. cuma 1 jer azam aku yg x kesampaian utk thn ni.. hope thn depan semuanya akn tercapai..

Tuesday, December 29, 2009

Awas! Bahaya!

Salam semua.. seminggu aku x update blog ni.. ntah la.. lps je balik kg hr tu, aku mcm xde mood sgt.. patutnya makin happy sbb hari bahagia bakal menjelang.. aku sendiri x pasti.. hope perasaan ni sekejap je sbb aku x larat la nak xde mood jer..

Last week balik kg.. mcm2 aku uruskan dgn wedding planner.. first sekali gie survey set bilik tidur.. Alhamdulillah, dh de yg berkenan di hati.. yg penting price is below our budget.. thanks for my wedding planner sbb mmg byk membantu utk save our budget..

Sempat jugak gie butik andaman utk confirmkan semua ttg colour mini pelamin, vail & mahkota.. alang2 dh sampai situ, aku byr habis terus sbb xnak pegang cash kat tangan lama2.. takut duit tu ke tempat lain lak..

Memandangkan kebanyakan hantaran aku akn digubah sendiri oleh wedding planner so aku decided ajak dia gie beli barang utk kelengkapan hiasan hantaran.. dh beli everything utk hiasan hantaran dr aku untuk cik adiey & dr cik adiey utk aku.. again, semuanya below budget sbb wedding planner mmg pandai tawar menawar..

Door gift utk tetamu pun dh dpt cr.. just x cr lg door gift utk pihak cik adiey.. hope dpt cr dlm masa terdekat ni.. setakat ni semua progress berjalan lancar & within our budget.. nape aku pentingkan soal budget sbb aku & cik adiey fikirkan jugak kehidupan lepas berkahwin nnti..



Hati aku kadang2 terdetik nape byk sgt changes yg berlaku.. mula2 changed tarikh.. tp ni sbb persetujuan both parents.. then we all changed theme colour for hantaran.. mula2 dr cik adiey black & silver but then changed it to white & red.. hope semua changes ni membawa kebaikan.. think positive!!

Tuesday, December 22, 2009

Aku Jumpa Santa Claus!!

Betul ke kalau jumpa Santa Claus boleh dpt hadiah?

Jawapannya btl.. buktinya aku jumpa Santa Claus hr tu.. then aku mntk hadiah dr Santa Claus tu.. dia bg aku Chocolate Ferrero Rocher..


Korang msti tertnya2 kat Malaysia ni ada Santa Claus ke eh? kat oversea Santa Claus ada janggut putih yg panjang kan? ala2 dh tua ckit kan? gemuk2 ckit kan? Santa Claus versi Malaysia lain ckit tau..

Santa Claus versi Malaysia dia xde janggut putih yg panjang, xgemuk & dia muda lg ooo.. xcaye? cuba tgk picture Santa Claus versi Malaysia ni

-
-
-
-
-
-
-

hehehe..

Monday, December 21, 2009

Santau Movie

Smlm aku & cik adiey keluar gie Jusco Cheras Selatan.. niat utama just utk lunch kat sana sbb aku kata nak mkn chicken chop.. cik adiey on jer..

Lps lunch rasa mcm xnak terus balik umh.. so aku ajak cik adiey tgk wayang.. kali nie aku belanja cik adiey sbb bulan ni asyik duit cik adiey jer yg keluar.. hehe..

Memandangkan xnk tggu lama, aku beli jer tiket movie SANTAU sbb movie start 2.50ptg.. even citer ni dh lama kuar, tp kitaorg xtgk lg.. hehe..


Penuh gak cinema.. maybe sbb hr ahad kot.. chinese pun ramai yg layan movie ni.. jalan citer menarik gak.. drpd 5 bintang, aku bg 4 bintang la.. xrugi la aku belanja cik adiey tgk movie ni.. huhu..

Membelah Rotan Di Wah Chan

Tajuk entry tu agak pelik sbb xtau nak letak tajuk apa.. hehe..

Sebenarnya, lps je blk dr Jakel KL tu, aku & cik adiey jalan2 cuci mata kat beberapa shopping complex.. sbb hr tu rasa nak spent masa bersama lama2 ckit.. tapi, mana lah boleh cuci mata je kan.. msti nak beli something.. tetiba jer cik adiey ckp,

"baby, kita gie beli cincin nak x?"

Aku mcm terkejut gak sbb kalau ikut plan asal, kitaorg nak beli cincin hujung bulan 1.. mmg nmpk mcm lewat ckit hujung bln 1 tu.. tp kalau ikut nasihat family, jgn cepat2 sgt beli cincin, nnti dh xde feel sgt.. huhu..

Aku just kata nak survey je dulu.. tp xleh tahan oooo.. but call mak dulu, tanya ok ke kalau beli skrg & mak kata ok je if dh de yg berkenan sgt.. lps survey beberapa tmpt, aku & cik adiey berkenan dgn design cincin kat Wah Chan..
Cik adiey yg pilih cincin utk tunang & cincin belah rotan utk merisik.. aku saje suruh dia pilih sbb bab2 mcm ni aku xnak dia terima jer idea aku..

Cik adiey tanya gak, nape cincin merisik kena cincin belah rotan? aku just bgtau dh mmg tradisi dr dulu lg merisik mmg cincin belah rotan.. so, kita kenalah ikut tradisi tu.. time kahwin nnti xkisah la nak bg cincin, gelang, subang or rantai.. tp time merisik better ikut adat yg mana mstilah cincin belah rotan.. chinese pun cincin belah rotan tau..

Syukur Alhamdulillah, akhirnya kitaorg dh pilih cincin yg berkenan di hati masing2.. mybe gak rezeki kitaorg hr tu, promoter tu bgtau ada special gift sbb kitaorg buat pembelian melebihi RM something (dirahsiakan).. free gift tu loket diamond bntk love wrna purple.. nice!!

Couple at Jakel

Jumaat hr tu aku & cik adiey spent time bersama.. morning as usual akn borak2 ttg aktiviti spnjg mggu tu.. lps cik adiey blk sembahyang Jumaat, kitaorg trs decided nak gie Jakel Kuala Lumpur utk cr baju tunang..

Sampai Jakel around 3.30ptg.. mmg tersgttttt ramai org ye.. naik tngkt 3 bhgian utk pengantin.. kat situ mostly couple.. semua tgh bz nak cr baju utk Big Day diaorg.. pd pndgn aku, mostly nak kahwin kot sbb semua cr baju white colour.. selalu kan couple akn pilih white colour masa nikah..



Aku & cik adiey trs go to bhgian baju pertunangan.. promoter tu tanya theme colour..trs bgtau GOLD colour.. aku & cik adiey kan jns x bape cerewet, so mntk promoter tu tnjk 3 pilihan jer.. GOLD terang, GOLD cair & mix GOLD..

Lps discuss, we all pilih GOLD cair sbb memikirkan kulit aku yg gelap ni mana sesuai pakai colour yg terang2.. promoter tu pun ckp aku sesuai yg GOLD cair.. cik adiey mmg xde mslh sbb kulit dia cerah..

Tp mmg btl kalau kita nak pilih colour yg sesuai utk our Big Day, kenalah fikirkan colour kulit kita & psgn.. xnak la utk kita je colour tu sesuai tp utk psgn kita x sesuai..


For info, kitaorg ambik pakej hrga utk majlis tunang so dptlah kurang ckit.. dpt free 4.5meter utk buat baju melayu cik adiey.. wah, brtmbh byk koleksi baju melayu cik adiey.. pic utk baju yg aku pilih xyah la publish kat sini dulu, tggu bulan 2 la ye.. hehe..

Be4 balik, sempat belikan 2 pasang baju utk baju mak aku & mak cik adiey.. both GOLD colour.. utk abah & ayah cik adiey, masih tercari2 lg mana yg sesuai.. hope sempatlah cr be4 bulan 2 nnti..

So, if de sesiapa yg masih tercari2 koleksi baju utk Big Day, blh la go to Jakel.. harga berpatutan & banyak pakej menarik.. apapun, dlm berbelanja mstilh within budget.. jgn over spent utk Big Day sampai lupa utk kehidupan selepas Big Day tu..

Wednesday, December 16, 2009

Dah Kerja Boleh Kahwin??

Lama dh rasanya xupdate blog.. time update blog ni pun, not felling well sgt.. ntah la, mcm2 bnda nak difikirkan.. but, aku untung sbb masih de family, cik adiey & kwn2 yang take care ttg aku.. thanks to all of u..

Sejak kebelakangan ni, dh ramai member2 aku yg dh dpt kerja yg sesuai dgn kelayakan masing2.. kebanyakannya keje private.. aku tumpang happy sbb at least kitaorg x lah menganggur lama sgt..

My best fren ierin dh jd lecturer.. bangga aku beb sbb dulu aku yg beria nak jd lecturer tp xkesampaian.. huhu.. ina lak dh keje dgn JPJ kat s'ban.. ex-classmate mcm june & maher keje OCBC & Bank Islam.. cumie, aliff & mira keje sama jwtn mcm aku.. yg lain2 pun semua dh keje tnpa perlu menunggu lama.. alhamdulillah, rezeki kami..

Masing2 skrg dh mula rasa duit gaji sendiri.. bila dh de keje & duit sendiri, mcm2 dh dirancangkan.. de yg nak beli kereta sndiri, de yg nak shopping stp mggu (aku la tu), de yg nak melancong & de yg plan nak kahwin (aku lg la tu.. hehehe)...

Bulan ni je, dh 3 org member aku akn kahwin.. wah, meriahnya!!! knduri khwin umh acom xtaulah dpt gie ke x, sbb jauh sgt.. kenduri tasha, mmg nak gie sbb dia rapat gak dgn aku.. kenduri bella, insyaAllah aku akn gie gak.. kalau leh nak gie semua sbb nak ambik berkat.. huhuhu..

pic masa Hajar, my coursemate kahwin.. terorr Hajar ni sbb tgh bljr pun leh kahwin & mengandung..


Betul la ramai yg ckp, lps dh kerja blh kumpul duit byk2 then blh kahwin!! tp sebenarnya lbh sesuai utk lelaki kot ayat ni.. sbb lelaki kena byk cr duit utk nak kahwin.. duit hantaran, duit kenduri & duit utk kelengkapan umh lps kahwin nnti.. semestinya lelaki akn lbh pening memikirkan soal duit ni..

Perancangan kewangan yg bijak sgt pntg dlm hal ni.. mmg la semua org nak buat meriah time majlis kahwin masing2.. tp semuanya msti la dlm kemampuan.. xnaklh majlis kahwin gempak tp persiapan umh lps kahwin xde.. kena balance be4 & after kahwin.. perancngan kewangan ni semua bg nak elakkn kes berhutang & pnjaman peribadi..

Semua yg aku citer ni brdasarkn pengalaman & nasihat dari org2 yg dh berkahwin.. aku suka mntk nasihat & pndgn org yg lebih berusia & pengalaman dr aku.. sbb akn buat aku lbh matang & berfikiran terbuka..

Friday, December 11, 2009

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”


Syarat-syarat penyertaan

1) Contest ni terbuka kpd semua bloggers
(yup, i'm blogger)

2) Dengan sukahati jadi follower WAWA & add link blog wawa dlm bloglist
(done)

3) Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jgn lupa di linkkan dengan link contest ni
(done)

4) 1 lg syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 thn & ke atas
(i'm 23)

5) Sila upload SEKEPING SAHAJA gmbr korang (gmbr individu).. gmbr lama pun boleh.. gmbr tu x kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya indonesia ke.. apa2 aje asalkan namanya kebaya..
(done.. hope it meet the requirements)

6) Pastu, story mory sikit pasal gmbr tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan..
(ada kat bwh ni)

7) Entry tu mestilah guna tajuk ni
(done)

8) Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan WAWA jengah blog korang
(done)

Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yg terlibat dari segi KEANGGUNAN & KESOPANAN korang dalam menggayakan kebaya... so, posing la cam mana pun.. tp, gmbr kebaya kahwin korang yg dh sedia vogue de vass tu disqualified tau..

tarikh akhir penyertaan : 17/12/2009 jam 12.15tghr

Ini merupakan contest ke 2 yg aku join.. again, nak cuba nasib.. kalah menang adat pertandingan.. yg pntg aku support contest anjuran bloggers di luar sana..

"PRINCESS KEBAYA CONTEST" ni anjuran WAWA.. first time tgk blog cute dia tu dr one of my followers.. tgk mcm menarik je contest ni.. so, gmbr yg akan dipertaruhkan utk "PRINCESS KEBAYA CONTEST" ni adalah
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Gambar ni diambil semasa Majlis Pra Graduan UiTM Bandaraya Melaka pd April 2009.. Kebaya yg aku pakai tu adalah kebaya moden pendek.. my sis yg tlg design baju tu khas utk aku pakai on that day.. aku gayakan baju kebaya ni dgn selendang.. so, xlah nmpk kosong je kan...

Mula2 x brpa ok dgn wrna baju tu sbb hijau menampakkn aku lbh chubby.. hehe.. tp sbb aku mmg suka jenis lace utk baju tu.. corak lace tu sgt unique.. so, akhirnya decided utk beli & tempah utk buat baju kebaya..

Wktu gie majlis ni, semua kata ni baju tunang.. tp lupakah diaorg yg aku ni belum bertunang?? hehe..

Mmg dr dulu aku suka pakai baju kebaya even aku tau aku x bape sesuai pakai kebaya since aku ni chubby bangatttt.. hehe.. tp bg aku, asalkan aku rasa selesa utk pakai baju kebaya tu, kira ok lah kan.. koleksi baju kebaya aku semestinya kebaya pendek shj sbb aku ni rendah.. hehe..

Skrg ni baju kebaya makin popular & mcm2 design ada.. at 1 time, popular dgn kebaya nyonya yg girls pakai dgn seluar.. kira mix tradisional & urban la.. then lps tu agak popular fashion kebaya dipadankn dgn kain pario.. sweet sgt fashion ni sbb mmg nmpak up to date sgt..

InsyaAllah, kalau de rezeki menang Alhamdulillah.. apapun, aku akn trskan menyokong usaha2 yg dibuat oleh bloggers di luar sana.. utk WAWA, hope dpt trma penyertaan ni ye..

Wednesday, December 9, 2009

Kolesi Jam Tangan

Sebenarnya tujuan aku tulis entry just nak share dgn korang koleksi jam tangan yang aku & cik adiey ada buat masa ni.. entry ni BUKAN utk menunjuk k.. just nak share & bertukar pandangan..

Jam tangan yg aku pakai skrg ni adalah hadiah dr cik adiey sempena Birthday aku yg ke 23 pd Ogos hr tu.. happy giler aku time dpt jam ni..

Inilah jam yg cik adiey hadiahkan tu.. Titus brand.. white colour, 5 years warranty.. kat tepi jam tu de pearl yg mana sgt shining bila kena cahaya lampu or matahari.. setakat ni mmg selesa & puas hati pakai jam ni..



Now, kita tgk jam cik adiey lak.. jam tangan yg cik adiey pakai ni adalah hadiah dr aku sempena Birthday cik adiey yg ke 26 pd Januari 2009.. beli jam ni seminggu be4 birthday cik adiey..

Inilah jam yg aku hadiahkan tu.. Delvina brand.. black colour, 5 years warranty.. setakat ni cik adiey x de lak komen yg x best ttg jam ni..



Cik adiey ada gak pakai lg 1 jam tangan.. jam tangan ni cik adiey beli be4 raya hr tu.. aku yg hasut cik adiey beli jam ni sbb aku suke.. hehe

Inilah jam yg cik adiey beli tu.. Casio brand, 5 years warranty.. aku mmg suka tgk cik adiey pakai jam ni..


Sesetengah org berpendapat buat apa lah beli jam mahal2.. bukannya jam mahal tu de 25 jam, still gak 24 jam.. huhu..

Itu aku x nafikan lah.. tp kadang2 kita nak jugak merasa beli barang yg de jenama ni utk kepuasan diri sendiri.. asalkan kita rasa mampu & x menyusahkan org lain, kira ok lah kan..

Contest Melaram Dengan Handbag


Terma-terma & Syarat-syarat


1) Add blog Fiza di bloglist @ blogroll dan jadilah follower
(semestinya sy mmg follow this cute blog)

2) Upload banner Contest Melaram Dengan Handbag di sidebar dengan link ke entri http://mrsfiza212.blogspot.com/2009/11/melaram-dengan-handbag.html
(done)

3) Buat entry khas untuk contest ni
(ada kat bwh ni)

4) Upload satu gmbr paling bergaya dengan handbag anda
(bergaya kot gmbr tu.. hehe)

5) Dalam entri itu pastikan anda mention & link ke Fiza
(done)

6) Bila dh siap, ringgalkan link di entri ini, nanti senang Fiza nk view entry korang
(done)

7) 3 pemenang akn dipilih berdasarkan gaya yg menarik
(harap2 de rezeki utk jd salah seorang pemenang ni)

8) Hadiah??? tgh fikir..tunggu ye..
(hope i will get it.. hehe)


Memandangkan baru sebulan berjinak dlm dunia blog ni, so ni adalah contest pertama yg aku sertai.. nak juga cuba nasib.. menang kalah adat pertandingan.. yg penting mencuba..

Contest ni anjuran Kak FIZA sempena menyambut hr jadinya pd 2/12/2009.. Happy Birthday Kak FIZA!!

Gambar yg akan aku pertaruhkan utk contest ni adalah


Gambar ni diambil time tgh shopping handbag utk dibuat hantaran tunang aku.. time ni kat Jusco Cheras Selatan.. mmg tgh buat sale handbag.. time ni tgh pening nak pilih mana 1 handbag yg sesuai.. lg terserlah hanbag2 yg dijual tu dr handbag yg aku pakai tu kan?

Handbag yg aku tgh pakai time tu merupakan handbag pertama yg aku beli dgn menggunakan duit gaji aku.. sebelum ni beli handbag guna duit PTPTN & duit org2 tersayang je.. handbag tu kira aset hasil penat lelah aku bekerja la.. hehe


Sebagai perempuan, handbag mmg merupakan aksesori yg pntg.. sbb mcm biasalah, segala macam barang kita nak bwk kan.. dgn make-up la, handphone la, kunci la, purse & mcm2 lg la.. kalau yg dh de anak lak, handbag tu selalunya besar ckit, utk sumbat segala khazanah dia & anak mcm botol susu, tuala kecil & mainan pun kdg2 de yg sumbat dlm handbag.. kalau students lak, diaorg suka bwk beg yg leh sumbat buku2 & nota2..

X dinafikan yg de sesetengah perempuan yg sukakan handbag berjenama.. semua tu terpulang pd kemampuan & citarasa perempuan tu sendiri.. ada juga handbag yg x de jenama sgt tp bila kita pandai matchkan dgn baju, nmpak mcm handbag tu bergaya & up to date..

Handbag skrg ni dh de mcm2 wrna.. sebabnya kebanyakkan perempuan suka matchkan handbag dengan baju, tudung or kasut yg diaorg pakai.. kalau peminat sesuatu wrna lak, diaorg akn make sure yg koleksi handbag diaorg byk wrna yg diaorg suka.. Kalau jenis yg simple, maybe diaorg suka handbag wrna hitam sbb senang nak match dgn semua wrna..

Walau apapun jenis, wrna, saiz & kualiti handbag tu, yg penting kita kena make sure keselamatan kita bila pakai handbag tu.. sbb skrg byk jugak terjadi kes ragut.. so, make sure kita selalu berjaga2 dlm hal nie.. melaram, melaram gak, keselamatan perlu dijaga ok..

So, aku harap Kak FIZA akn terima penyertaan aku ni.. harapan nak menang semestinya ada.. tp if xde rezeki, boleh cuba lagi utk contest yg lain.. sekurang2nya, aku support contest yg dianjurkan oleh blogger2 ni.. membuktikan yg aku sentiasa nak dekat dgn semua blogger2 di luar tu..

Tuesday, December 8, 2009

Jom Heboh & My Spy

Ahad hr tu pg2 lg cik adiey dh call bgtau yg parents dia suruh aku teman diaorg gie Jom Heboh kat Bukit Jalil.. cik adiey xdpt ikut sbb dia de keje ckit.. aku pun ok je lah..

Kitaorg gie 7 org semuanya.. bakal mak mertua, bakal ayah mertua, 3 org adk cik adiey & akk ipar cik adiey.. mmg happening la sbb lama gak kitaorg xkuar ramai2..

dr kiri, adk bongsu cik adiey, adk cik adiey no5, me & future mother in law.. (keciknya aku kat tgh2 tu kan)

Sampai Bukit Jalil dlm 11 pg.. cuaca sgt la panas ye.. mmg ramai sgt org kat situ.. lps dh hbs ronda2 kat booth, dlm pkl 2 kitaorg gerak balik..



Tetiba ayah cik adiey ajak gie Mid Valley sbb dia nak tgk wayang.. sampai Mid Valley pkl 2 lebih.. trs gie beli tiket wayang.. memandangkan cik adiey xde, so aku lah byr tiket wayang.. huhu..

Memandangkan ayh dia layan citer melayu je, beli la tiket wayang citer My Spy.. wayang start pkl 3.30ptg..


Time tgk citer ni, aku 2 kali tertidur ye.. jalan citer agak bosan ckit, mula2 & penghujung citer je ok ckit..


Pic x byk ambik sbb time kat Jom Heboh ramai sgt org & tmbh cuaca panas so aku dok pegang je tgn mak cik adiey sambil tgn sebelah lg pegang payung.. kat Mid Valley ni pun sempat bergmbr jap je sbb muka masing2 kepenatan.. huhu..

yg pakai tudung biru tu akk ipar cik adiey, boy tu adk cik adiey no6

adk bongsu cik adiey.. tgh ambik SPM.. gud luck dik com..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...