Sunday, July 25, 2010

WaLiMaTuL uRuS aDieyZa



Secara rasminya pada hr ni, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengundang semua rakan2 yang mengenali diri saya, rakan2 blogger, silent reader untuk sama2 menghadiri majlis perkahwinan saya & en adiey..



Majlis nikah adalah pd 23/7/2010, hr Jumaat..


Majlis persandingan akn diadakan pd 24/7/2010 bersamaan hr Sabtu di Bandar Seri Jempol, N9..



Majlis resepsi menyambut menantu akn diadakan pd 25/7/2010 bersamaan hr Ahad di Felda Pasoh 2 ,N9..




Kepada yang sudi attend majlis perkahwinan kami nanti, boleh tinggalkan alamat utk invitation card.. pada sesiapa yg mmg suka simpan kad kahwin teman2 pun bolehlah tinggalkan alamat sbgai tnda kenang-kenangan..

Boleh tinggalkan alamat kat entry ni atau e-mail ke adieyza_1110@yahoo.com..

Semoga dengan kehadiran teman2 semua akan memeriahkan lg majlis perkahwinan kami..

Kami berharap agar teman2 dpt mendoakan agar perjalanan majlis berjalan lancar & semoga ikatan perkahwinan yang bakal kami bina ini kekal bahagia hingga akhir hayat hendaknya..

Friday, July 16, 2010

Bachelorette Date


Semalam ambik kesempatan utk date dgn bakal pengapit.. just kuar berdua.. plan nak kuar ni pun dr bakal pengapit..

Date hari Khamis mlm Jumaat dh mcm ladies night lak ye.. hehehe.. tp kitaorg xbuat bnda yg xbaik ye.. just kuar mkn, jln2 n ambik gmbr jer..

Mula2 Balqish bwk aku gie Sunway Pyramid.. sampai sana xtau lak nak mkn katner.. but Balqish bgtau nak gie tmpt yg boleh aku ingat sampai bila2..

Then aku nmpk info ttg Full House Restaurant!! wah, mula teruja ye.. sbbnya aku x pernah gie.. plus, ptg smlm aku siap comment kat fb member aku bincang ttg Full House ni.. hahaha.. (korang yg dh biasa gie jgn gelakkan aku ye..hehehe)

Punyalah aku excited tgk deco kat Full House tu sampai aku nak order pun ambik masa yg lama.. leka sgt tgk deco kat situ.. deco off white mmg terbaik!!!

Sambil mkn pun muka senyum jer.. thanks Balqish sbb sudi layan karenah aku.. hehe..




Pic byk upload kat fb jer.. nak letak dlm blog semua takut org muak lak.. hehehe..

Then gie Jusco.. Balqish belikan "sesuatu" utk aku.. Balqish buat aku rasa "malu" lak.. apapun, aku suka dgn "sesuatu" tu.. hehehe

Balik Jusco, kitaorg trs gerak gie i-City Shah Alam.. sampai sana posing xhenti ye.. gelak sana, gelak sini.. mmg happy..




Sampai rumah pkl 1.15pagi.. cuci muka semua then tido pkl 1.30.. penat but aku happy!!

Lepas ni dah xboleh kuar sesuka hati mcm ni.. nak kena tanya cik adiey dulu if nak kuar kan.. so, mmg mlm td ambik peluang habis2an la.. hehehe..

Rasa mcm xcaye lg 7 hari aku akan bertukar status dr Cik Zana kpd Puan Zana.. tp dalam hati berbunga2 riang ye..

Bersyukur kerana diberi peluang utk merasai kebahagiaan ni..

-aDieyZa-

Thursday, July 15, 2010

Sign & TQ TaG


Signs & tq tag ni dah lama siap.. but, xsempat nak tunjuk kat this blog..

TQ tag utk lekat kat paper bag tu aku & cik adiey buat guna word jer.. almaklumlah, kami x kreatif.. hehehe.. tp aku rasa ok lah drpd xde langsung kan??

TQ tag 4 majlis bersanding pd 24/7
TQ tag 4 majlis menyambut menantu pd 25/7

Simple but aku tetap puas hati..


Signs pun buat guna word jer.. aku & cik adiey mmg x kreatif.. tp nak jugak buat sbb kalau x buat, sape lh nak tlg buat kan??

Sign utk ke rumah aku

Sign utk ke rumah cik adiey

So dgn harapan org akn nmpk sign ni & mudah utk cari jalan ke rumah aku.. risau gak sbb maklumlah kawan2 ramai kat KL & Selangor, diaorg x biasa sgt area N9..

Hope perjalanan semua tetamu yg nak ke rumah aku or rumah cik adiey akn selamat sampai..

Hati aku skrg dh kat N9 la.. since esk last day keje & sabtu akn balik ke N9, so perasaan tu sgt la gembira..

Semoga kebahagiaan ini akan berkekalan hendaknya..

-aDieyZa-

Wednesday, July 14, 2010

PerSiaPaN LoVeLyDaY FiNaL ParT


Makin dekat dgn tarikh bersejarah, makin berdebar hati ni.. persiapan setakat ni berjalan lancar.. entry kali ni just nak share ttg persiapan mjlis bersejarah tu.. not fully persiapan, but just persiapan yg besar2 shj yg akn aku bgtau..

Maybe boleh jd peringatan utk aku ttg persiapan yg masih belum selesai.. maybe boleh jd sedikit panduan utk B2B lain.. itu pun if ada yg berminat..

MAJLIS AKAD NIKAH


DONE :
baju nikah pengantin, pakej make-up, bunga tangan, kasut, bantal nikah, baju parents, baju pengapit, doorgift, jurugmbr, mini pelamin nikah, borang kebenaran berkahwin, mas kahwin, bracelet batal air sembahyang, hantaran, canopy, PA system

NOT DONE :
tudung nikah

MAJLIS BERINAI DONE :
baju songket pengantin, pakej make-up, tudung, bunga tangan, kasut, baju pengapit, doorgift, jurugambar, pelamin, pakej persalinan, canopy, kompang, PA system, bunga api

NOT DONE :
peralalatan merenjis

MAJLIS BERSANDING

DONE :

baju pengantin, pakej make-up, pelamin, kasut, tudung, bunga tangan, pintu gerbang, red carpet, baju family, baju pengapit, flowergirls, kek, bunting, TQ tag for doorgift, hiasan meja makan pengantin, canopy, kompang, PA system, corsage, bunga manggar, hamper cabutan bertuah, doorgift kendarat, doorgift tetamu, doorgift pihak pengantin lelaki, jurugambar

NOT DONE :

doorgift for kids

Setakat ni, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. syukur sgt.. even mjlis sederhana di rumah, tp aku cukup puas hati setakat ni..

Malam ni abh & mak buat majlis berkampung kat rumah.. majlis ni just nak bincang ttg tugas masing2 time majlis tu nnti..even sedih x dpt balik but aku harap agar semua perbincangan mlm ni berjalan lancar.. hope ramai jiran yg dpt dtg mjlis berkampung mlm ni..

So skrg ni tgh berusaha utk siapkan semua kerja kat office ni.. since nak cuti 2 mggu, so kenalah make sure xde kerja yg tertangguh..

Hati ni makin berbunga2 la.. suka!!


Monday, July 12, 2010

LasT DaTinG as TuNanG


Semalam merupakan last dating dgn memegang status sebagai tunang.. even lps ni mmg akn jumpa cik adiey lagi but smlm merupakan last date kami berdua sebagai tunangan..

Kiranya last date utk shopping, mkn2, window shopping, tgk wayang & bersiar2 dgn status sbgai tunang.. lps ni hanya akn berjumpa utk perkara2 penting jer cthnya final fitting utk persalinan baju pengantin..

So, dpt luangkan masa bersama cik adiey dgn gembiranya.. smlm sempat gie The Mines.. mkn2, jalan2, teman cik adiey gunting rambut, survey2 perhiasan rumah..

Then ptg tu gie Festival Bunga & Taman Putrajaya.. bila tgk byk bunga, so hati makin berbunga2.. hehehe

Rasa baru jer bergelar tunang kpd cik adiey.. padahal dh 5 bulan ye.. cepat betul masa berlalu..

Indanhnya di alam pertunangan.. rasa sayang utk meninggalkan alam pertunangan yg sememangnya indah & manis.. (patutlah org panggil darah manis, sbb terlalu byk kenangan manis bila bergelar tunang ni).. syukur Alhamdulillah krna diberi peluang utk merasai kebahagiaan ni..

So, skrg ni dh mula feel2 pengantin.. hehehe.. sila beri peluang utk aku feel2 ni ye.. perasaan yg hanya dpt dirasai sekali dlm seumur hidup..

Friday, July 9, 2010

HaNTaRaN & DoorGifT DoNe!!


Alhamdulillah.. td dpt call from my sister bgtau yg hantaran dh siap.. tq so much kak im!!

Akk aku ni lah yg bertungkus lumus menyiapkan hantaran utk LoVeLyDaY nnti.. aku mmg x pandai sgt nak gubah2 hntrn ni.. so bg pada yg lebih kreatif.. hehehe..

Hantaran from cik adiey, theme pink + white.. bunga beli kat kedai bunga Fah Lean Balakong & Nona Florist.. tray lak beli dekat Basket Lab Creative.. hntrn from cik adiey pun kak im yg tlg buatkan sbb dia terlebih rajin.. hehehe..

Hantaran utk cik adiey, theme purple + white.. bunga beli kat SSF dgn ditemani bakal pengapit.. tray lak sewa dekat Izainaz Creative & Deco House..

Xtgk lagi rupa hantaran yg dah siap digubah tu.. aku suruh akk aku mms but dia kata xnak.. biar aku tgk depan mata sendiri.. xkisah la.. asalkan siap.. aku x nak demand2 sgt.. org dh tolong nak buatkan pun dh untung sgt..

Untuk doorgift pun dh settle.. beli paper bag dekat Basket Lab Creative.. aku beli wrna purple & cik adiey beli wrna biru.. harga?? sgt berpatutan & berbaloi..

Dalam paper bag, ada bunga telur & cenderamata yg kitaorg beli kat Nona Florist cawangan Bahau.. then tempah cupcake dekat kwn sekolah aku dulu.. harga?? terlebih berpatutan.. maybe sbb kawan & dia buat perniagaan kat kg so hrga pun x mcm cupcake kat KL..

So, setakat ni semua big things dah settle.. cuma hiasan bilik tidur lum start.. blk mggu depan trs nak buat.. konsep?? ringkas.. sbb bilik x berapa luas so kena buat ringkas supaya xnmpk serabut..

Hope semuanya berjalan dgn lancar.. kalau ikut perkiraan aku, 14 hr lagi.. mmg sgt berdebar.. kat FB lak, cousin dh start bg link lagu 'SELAMAT PENGANTIN BARU'.. so bertambah nebessssssss..


Tuesday, July 6, 2010

BoRanG KeBeNaRaN BerKaHWiN DoNe



Alhamdulillah.. segala borang kebenaran utk bernikah dh settle.. syukur sebab dipermudahkan urusan yg penting ni..

Mula2 mmg risau sgt bab borang2 ni semua.. but, bila dh settle terasa lega sesgt.. urusan borang2 ni semua bukan aku & cik adiey jer yg terlibat, byk pihak yg terlibat..

Syukur juga sbb family byk sgt membantu dlm urusan ni esp abh & bakal ayah mertua..

Last month bakal ayh mertua tolong ambikkan borang utk aku & cik adiey.. dia xnak kitaorg susah payah blk kg semata utk ambik borang tu.. lps tu bakal ayh mertua siap hntr borang tu ke rumah aku..

Nasib baik dia dtg bukan semata2 nak hntr borang tu tp nak ambik sekali kad kahwin yg ada kat aku.. so xdelah aku rasa bersalah & mcm nyusahkan dia lak kan..

Lps tu, aku & cik adiey trs buat surat pengakuan bujang.. time ni mmg byk ayat2 kelakar dr officemate.. mmg kena usik but tahan je lah dgr semua usikan tu..

Next, kitaorg wat HIV test.. kitaorg buat kat klinik kesihatan bangi.. utk wat HIV test ni, aku ambik half day..

Lps semuanya dh settle, trs blk kg.. cik adiey settlekan borang dia.. mntk tndatangan imam kat kg dia.. then cik adiey bg borang tu kat abh..

Then submit both borang ke Pejabat Agama.. Pejabat Agama akn check samada borang permohonan tu lengkap ke x.. check salinan ic, surat pengakuan bujang, gambar, salinan kursus kahwin, maklumat wali & details lain lengkap atau x..

Bila dh settle urusan kat Pejabar Agama, trs bg borang kebenaran berkahwin tu kat tok kadi.. tok kadi akan pegang borang tu sampailah tarikh 23/7/2010 nnti..

Alhamdulillah sbb urusan ni semua berjalan lancar..

So, skrg ni barulah leh start counting the day.. sbb sebelum ni, selagi x settle borang kebenaran berkahwin tu, mmg risau & rasa x nak counting2 lg.. hehehe

So, menghitung hari la lps ni.. happy + excited + bahagia + takut + sedih + sebak semuanya ada lah skrg ni..

Ya Allah, kau permudahkan urusan majlis kami hendaknya..

Monday, July 5, 2010

PerSiaPaN LoVeLyDaY Di KamPunG


Weekend hr tu blk kg.. ada beberapa perkara yg x siap lagi..

Sampai kg pkl 10 pg.. trs gie shopping complex.. nk beli sesuatu utk flower girls.. kali ni cik adiey yg pilih.. sbbnya kalau aku yg pilih, mmg lmbt la kan.. hehehe

Then lps tu trs gie kedai barangan perkahwinan.. time ni bwk akk aku sbb aku bukannya pandai sgt nak memilih brg2 ni.. hehe.. siap angkut ank buah aku sekali gie kedai ni.. mmg haru dibuatnya sbb semua mcm jenis mak nenek bunga dia nak usik..



Niat utama nk gie kedai ni nak cr cenderahati, bunga manggar, hiasan bilik tidur & segala mcm riben utk last touch up hntrn aku tu..

Time ni dh lapar.. so decide utk blk lunch dulu.. lps mkn trs kuar blk.. nak teman cik adiey cr set bilik tidur utk rumah dia..

Cik adiey pilih set bilik tidur yg simple & sweet.. memandangkan stock kat kedai mmg dh ada, so kitaorg mntk org kedai tu trs hntr ke rumah cik adiey..

So aku & cik adiey trs bergegas blk ke rumah cik adiey.. nasib baik bilik tu dh clear.. just tinggal nak sapu & mop jer..

Siap jer kemas bilik tu, org kedai perabot tu sampai.. mmg x sempat rehat la kiranya.. but happy since bkl mak mertua & adk ipar ajak borak x henti2..

Alhamdulillah family cik adiey suka dgn pilihan set bilik tidur tu.. bertambah happy la cik adiey.. but aku dh bg amaran yg cik adiey xleh tido kat bilik tu sampailah hari bersejarah tu nnti.. hehehe..

Petang tu sempat rehat jap kat umh cik adiey.. dlm pkl 6 ptg, cik adiey & bkl adk ipar hntr aku blk rumah mak & abh.. time ni mmg penat sgt2..

Setakat ni semuanya berjalan lancar.. mak abh pun nmpknya makin xsabar menunggu hari bersejarah tu walaupun hakikatnya diaorg mcm x caye yg anak bongsu diaorg dh nak kahwin.. hehehe..

Friday, July 2, 2010

BuntinG DoNe!


Tadi pagi dpt phone call dr vendor yg buat bunting utk LoVeLyDaY.. vendor yg sama utk buat kad kahwin..

Vendor tu bgtau yg bunting aku dh siap & boleh ambik hr ni.. but since aku & cik adiey xdpt blk kg hr ni, so esk jerlah kitaorg ambik..

Mulanya mmg nak blk hr ni, but cik adiey ada training bola sepak.. maklumlah skrg ni kan musim bola.. so office dia mmg ngada2 wat prtndgn bola sepak..

So, kitaorg akn ambk bunting tu esk or ahad.. even designnya simple but kitaorg puas hati..

Sharing is caring kan?? so meh aku tunjukkan design bunting aku tu ye.. even malu sebenarnya nak tunjuk.. hehehe..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

(eh,apasal jd mcmni eh?? hehehe.. nak lg clear?? click lg ke bwh..)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
mempersembahkan (ayat nak poyo kan??)

utk mjlis bersanding



utk mjlis bertandang

Kan aku dh kata, design biasa2 jer.. but xkisahlah.. nak jugak share dgn yg lain2.. hehehe..

Thursday, July 1, 2010

JuLai MenJeLMa!!


Akhirnya bulan yg ditunggu2 telah tiba..

Sejak awal tahun sibuk menanti bulan Julai.. then bila dh masuk bulan Julai, hati mula berbisik girang.. tiba2 hati mula berdebar.. owh, perasaan yg sukar utk diungkapkan!!

Bila Julai tiba bermakna, tarikh bahagia semakin dekat.. bermakna persiapan pun dh masuk fasa2 terakhir..

This week akn blk ke kg lg.. start bulan lps mmg setiap mggu blk kg.. sbb x sanggup tgk mak abh buat persiapan berdua jer..

So weekend ni mmg sgt padat dgn aktiviti utk LoVeLyDaY.. mmg terkejar sana sini but we all happy utk persiapan LoVeLyDaY ni!!

LoVe JuLai So MucH!!

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...