Tuesday, February 24, 2015

Birthday Surprise Untuk Suami

Tiga tahun lepas buat surprise birthday Encik Adiey kat office.. gigih pakai baju kurung naik tangga ke office Encik Adiey sebab kalau naik lift akan lalu bilik dia dulu.. menyorok bawah meja supaya dia x nampak then bila dia sampai keluar dari meja dengan kek dan lilin menyala.. Dua tahun lepas sempat buat surprise birthday Encik Adiey dengan tempah kek dan mintak orang tu deliver ke rumah.. tahun lepas rasanya tak ada surprise untuk birthday Encik Adiey, sambut dekat kampung jer dengan keluarga.. so tahun ni buat surprise jugak tapi komplot dengan adik beradik dia.. seronok buat surprise birthday untuk suami ni :)


Since birthday Encik Adiey tahun ni jatuh pada hari kami kat Krabi Thailand, so lewat jugaklah buat surprise ni.. birthday dia hari Selasa, kitaorang sambut hari Ahad.. pergi rumah adik ipar untuk pass ole2 daripada Krabi.. so masa tu Encik Adiey pun x rasa apa2 kot sebab birthday dah lepas kan.. aku mintak adik ipar tolong belikan kek birthday Encik Adiey..

Jangan tertipu dengan umur dekat kek tu... sila terbalikkan nombor utk umur sebenar.. hahaha.. 

Encik Adiey tengah lepak kat ruang tamu ajak ke meja makan untuk makan KFC.. adik ipar belanja time tu.. masa dia nak ke meja makan nilah aku keluar dari dapur bawak kek dengan lilin terpasang.. terkejut gak la dia sebab dia kata x sangka nak sambut birthday dia since dah lepas beberapa hari kan.. 

Alhamdulillah, simple surprise but make him so much happy! 


Makan2 dan bergambar bersama keluarga.. Masa ni ayah mertua tak ada sebab ada jemputan ceramah, jadi mak mertua jer yang datang dengan adik2 ipar perempuan dan biras2 lelaki.. meriah sebab masing2 jenis yang ceria dan tak berkira :)




Semoga ada rezeki untuk buat surprise birthday di tahun2 berikutnya.. happy dapat tengok muka terkejut suami walaupun dia bukan pandai nak buat aku ni terkejut.. hahaha..
Photobucket

Monday, February 23, 2015

Harga Tiket Flight ke Krabi, Thailand

Kita mulakan entry Cuti Cuti Cinta ke Krabi dengan harga tiket flight ke Krabi, Thailand.. sebenarnya tak ada plan nak bercuti ke Krabi dalam masa terdekat.. sajer masuk laman web AirAsia untuk survey harga tiket flight ke Krabi.. sekali ada offer hujung tahun.. tengok tarikh masa tu macam sesuai nak smbut birthday Encik Adiey, so teruskan jer beli tiket flight untuk bercuti ke Krabi.. beli pertengahan bulan Disember 2014, kitaorang pergi bercuti ke Krabi pertengahan bulan Januari 2015.. 




Ni harga tiket flight ke Krabi yang kitaorang dapat masa tu.. kira murah jugaklah kot bagi aku.. tapi ramai jer lagi yang dapat harga lagi murah, so kena rajin2 survey dan belek laman web AirAsia tu yer.. 

Dalam masa sebulan tu la aku google info percutian para blogger yang pernah ke Krabi untuk dijadikan panduan.. tapi sebab masa tu hujung tahun dan agak sibuk kat office so tak dapat nak buat rujukan sepenuhnya sangat.. sempat ambik info yang penting2 jer..

Memang masa nak beli ni aku cari flight ke Krabi awal pagi dan flight balik ke Kuala Lumpur waktu malam.. sebab kalau sampai awal, banyak aktiviti yang boleh buat.. then boleh la ambik mood bercuti dan ambik masa untuk survey2 kawasan sekitar Krabi tu.. balik waktu malam so hari last tu still dapat buat aktiviti sepanjang hari di Krabi.. 

Masa ni jugaklah baru nak tempah hotel.. hotel banyak dah penuh tarikh tu sebab ramai orang kahwin hujung tahun semua honeymoon bulan Januari.. hahaha.. grab jer mana yang ada tapi still berpuas hati.. nanti aku review tentang hotel ni kat next entry yer.. untuk permulaan kita warm up dengan entry santai2 dulu.. hehehe.. 

Tips 
- Beli tiket flight ke tempat bercuti awal pagi dan tiket flight balik waktu malam, so banyak waktu boleh digunakan utk bercuti..
- Rajin2 survey harga tiket flight untuk tau harga promosi terkini..
- Buat web check in seminggu sebelum pergi bercuti..

Nota cinta : doakan entry percutian ke Krabi ni dapat disiapkan dalam masa terdekat dan dapat bagi sikit info untuk yang nak bercuti ke Krabi nanti.. :)

Photobucket

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...